2024 yılı Aralık ayında devreye alınan tesisimizde saatte yaklaşık 2 ton son ürün üretebilme kapasitesine sahiptir.
Dondurulmuş peynirli çubuk üretiminde öncelikli amacımız, şoklama yöntemiyle ürünlerimizin uzun süre tazeliğini kaybetmeden muhafaza edilebilmesini sağlamak. Bunun yanında, tüm aşamalarda en önemli nokta olan hijyen ve sanitasyon ilkeleri eşliğinde gıda güvenliğine uygun üretim yaparken kısa süre içerisinde (2 dk.) ürünün hazır hale gelmesini sağlıyoruz.


Hammadde Kabul
Doğranmış veya çubuk şeklinde gelen peynirler kabul kriterlerine göre kabul edilir.
Hammadde Depolama
Kalite kriterlerine uygun olarak alınmış olan peynirler +4 0C’ deki sıcaklıkta depoda depolanır.
Karıştırma
Doğranmış peynir içerisine yardımcı malzemeler eklenerek peynir hamur karışımı hazırlanır.
Formlama
Peynir hamuruna kalıp makinası yardımı ile istenilen silindir şekli verilir.
Sıvı Kaplama
Silindir haline getirilmiş olan peynirli çubuklar, granül kaplamanın daha iyi tutunması ve istenilen lezzetin oluşması açısından sıvı kaplamadan geçirilir.
Granül Kaplama
Sıvı kaplamadan geçirilen peynirli çubuklar istenilen çıtırlık ve lezzet için granül kaplama makinesinden geçirilir.
Kızartma
İlk granül kaplama sonrası Peynirli çubuklar bir kez daha sıvı ve granül kaplamadan geçirilir ve bant yardımıyla kısa süre içerisinde, ısıtılmış yağdan geçerek kızartılır. İki kez kaplama hattından geçirilmesinin sebebi peynirin sıcaklıkla patlayıp dışarı çıkmaması içindir. Kızartma yağının sıcaklığı genellikle 177-180 °C arasındadır. Bu, ürünün karamelize olmadan en düşük seviyede yağ almasını sağlayan sıcaklık aralığıdır. Amaç, kuru madde artışını sağlayarak istenilen iç ve dış doku özelliklerinin kazanılması, istenilen kızartma renginin sağlanması ve pişirme süresinin kısaltılmasıyla birlikte yağın son ürüne ekstra lezzet vermesini sağlamaktır.
Dondurma
IQF(Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma), dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulamadır. Bu yöntemle, gıda ürünleri çok kısa sürede spiral tipi dondurucuda -40°C soğukta dondurulur. Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla, katkı maddesi olmadan, gıda ürünlerinin uzun ömürlü olması sağlanır. Uygulama sırasında besin kaybını önlemek için besinlerdeki hücre zarının çatlatılmaması gerekir. Bu nedenle besinlerin -5°C sıcaklığa çok hızlı bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. Şoklama ile tüm mikroorganizmaların faaliyetleri yavaşlar ve durur. Dondurmak, çok doğal bir saklama şeklidir, bu yöntemin ev tipi dondurucudan tek farkı, ürünün sıcaklığının şoklama yaparak -18°C’ye kadar düşürülmesidir.
Paketleme & Kolileme
Peynir hamuruna kalıp makinası yardımı ile istenilen silindir şekli verilir.
Depolama
Kolilenmiş ürünler paletler üzerine dizilerek -18 °C deki depolarda sevk edilinceye kadar muhafaza edilmektedir.