2024 yılı Aralık ayında devreye alınan tesisimizde saatte yaklaşık 2 ton son ürün üretebilme kapasitesine sahiptir. Taze soğan kullanarak soğan halkasında soğanın tadını ve lezzetinin korunmasını sağlanmaktadır.
Dondurulmuş soğan halkası üretiminde öncelikli amacımız, şoklama yöntemiyle ürünlerimizin uzun süre tazeliğini kaybetmeden muhafaza edilebilmesini sağlamak. Bunun yanında, tüm aşamalarda en önemli nokta olan hijyen ve sanitasyon ilkeleri eşliğinde gıda güvenliğine uygun üretim yaparken kısa süre içerisinde (2.5 dk.) ürünün hazır hale gelmesini sağlıyoruz.


Hammadde Kabul
Sözleşmeli çiftçilerimizden almış olduğumuz soğanlarımız hammadde kalite kabul kriterlerine göre alınır. Hammadde Depolama Kalite kriterlerine uygun olarak alınmış olan soğanlar özel kasalar içerisinde depo sıcaklığı ilk başlarda yüksek derecelerde, sonrasında ise peyder pey 0 - 2 0C’ deki sıcaklıktadır. Kasalanmış soğanlar üretim öncesinde -2 0C odaya alınır.
Uç Kesme & Kabuk Soyma
Bunkere alınan soğanlar boylanarak elevatör yardımı ile üretime alınır. Uzun sap ve uç kısımları kesilmek suretiyle uzaklaştırılmaktadır. Kesilmiş olan soğanlar hava yardımıyla kabuk soyucuda soyulur.
Ayıklama & Seçme
Kabukları soyulmuş ve temizlenmiş olan soğan yumruları doğranmadan önce ayıklama seçme bandında işlem görür. Bu alanda kusurlu olan veya kabuğu soyulmamış olan soğan yumruları var ise ayrılması sağlanır.
Soğan Doğrama
Kabuğu soyulmuş olan soğanlar taşıyıcı bant yardımı ile doğrama hattına taşınır ve soğanlar istenilen küçüklükte doğranır.
Karıştırma
Doğranmış soğan içerisine yardımcı malzemeler (buğday unu, nişasta, bağlayıcı, tuz, galeta unu) eklenerek soğan hamur karışımı hazırlanır.
Formlama
Soğan hamuruna kalıp makinası yardımı ile istenilen halka şekli verilir.
Sıvı Kaplama
Halka halinde getirilmiş olan soğan halkası, granül kaplamanın daha iyi tutunması ve istenilen lezzetin oluşması açısından sıvı kaplamadan geçirilir.
Granül Kaplama
Sıvı kaplamadan geçirilen soğan halkaları istenilen çıtırlık ve lezzet için granül kaplama makinesinden geçirilir.
Dondurma
IQF(Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma), dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulamadır. Bu yöntemle, gıda ürünleri çok kısa sürede spiral tipi dondurucuda -40°C soğukta dondurulur. Bu işlem, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleşir ve bu yolla, katkı maddesi olmadan, gıda ürünlerinin uzun ömürlü olması sağlanır. Uygulama sırasında besin kaybını önlemek için besinlerdeki hücre zarının çatlatılmaması gerekir. Bu nedenle besinlerin -5°C sıcaklığa çok hızlı bir şekilde geçmesi sağlanmalıdır. Şoklama ile tüm mikroorganizmaların faaliyetleri yavaşlar ve durur. Dondurmak, çok doğal bir saklama şeklidir, bu yöntemin ev tipi dondurucudan tek farkı, ürünün sıcaklığının şoklama yaparak -18°C’ye kadar düşürülmesidir.
Paketleme & Kolileme
Dondurucudan çıkan ürünler paketlenir. Paket üzerine ilgili mevzuata uygun veriler kodlama cihazı ile basılır. Paketlenen ürünler, metal dedektör ve tartım kontrolünden geçerek kolilere yerleştirilir.
Paketleme & Kolileme
Dondurucudan çıkan ürünler paketlenir. Paket üzerine ilgili mevzuata uygun veriler kodlama cihazı ile basılır. Paketlenen ürünler, metal dedektör ve tartım kontrolünden geçerek kolilere yerleştirilir.
Depolama
Kolilenmiş ürünler paletler üzerine dizilerek -18 °C deki depolarda sevk edilinceye kadar muhafaza edilmektedir.